Dit is een testmelding. Leer hier meer

Over ons

Aangenaam kennis te maken!

Een familiebedrijf in vers
de Groot fresh group, sinds 1930, is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal familiebedrijf in groenten en fruit. Met ruim 80 collega’s en diverse expertises bieden we dagelijks een gespecialiseerd assortiment in de hoogste kwaliteit qua versheid, smaak en service.

Dit doen we met een focus op innovatieve ontwikkelingen in de branche, een gewaarborgde kwaliteit door moderne en duurzame oplossingen en het met zorg en aandacht omgaan met onze relaties en medewerkers. Dit maakt het negentig jaar ‘jonge’ de Groot fresh group tot een betrouwbare partner met passie in groenten en fruit en waarbij service naar onze klanten centraal staat. Niet voor niets is ons motto; ‘We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen’.

Wij zijn de Groot, aangenaam!

Een stukje geschiedenis

1ste generatie

In de jaren ’30 van de vorige eeuw begon Willem de Groot een handel in aardappelen, groenten en fruit vanuit zijn woonhuis in Kerkdriel. Zo’n twintig jaar later schafte Willem een paardenwagen aan genaamd ‘De Kleine Winst’, waarmee hij de lokale markt kon bedienen van AGF-producten.

2de generatie

In de jaren ’50 komen tweede generatie Leonard en Marius de Groot in het familiebedrijf werken. Al snel wordt de bedrijfsnaam gewijzigd in ‘De Groot & Zn BV.’ In 1972 overlijdt Willem, waarna de broers Leonard en Marius het roer overnemen onder de naam Gebr. De Groot BV.

3de generatie

In 1983 komt de derde generatie de Groot in het familiebedrijf werken. Met William verhuist het bedrijf in 1984 naar een nieuw pand in Hedel. In 1986 sluit ook broer Ben aan bij het bedrijf.

De focus van het bedrijf komt meer internationaal te liggen en de bedrijfsnaam wordt gewijzigd in de Groot International BV. Wanneer Leonard de Groot in 1991 vroegtijdig met pensioen gaat vormt Marius met zijn twee zoons William en Ben de nieuwe directie. In 2005 treedt Opa Marius terug uit het bedrijf om van zijn pensioen te genieten.

4de generatie

In 2007 komt vierde generatie Maik bij het familiebedrijf werken. Begin 2019 legt William zijn directionele werkzaamheden neer om ruimte te maken voor de nieuwe generatie. Vanaf 2020 complementeert Maik de directie van de Groot fresh group en zijn we met alle medewerkers klaar voor de toekomst. Op naar de 100 jaar! Samen met u!

Werken bij de Groot

Wilt u ook werken bij een ambitieus, gedreven en warm familiebedrijf met de blik gericht op de toekomst? Check dan hier onze vacatures!

Meer weten over onze oplossingen?

Ons team met slimme oplossingen staat voor u klaar