Dit is een testmelding. Leer hier meer

Services

Alles onder één dak

de Groot fresh group onderscheidt zich met haar specialiteiten waardoor er een intercontinentaal netwerk in groenten en fruit is ontstaan met alle faciliteiten onder één dak.

Rijperij

de Groot fresh group is gespecialiseerd in het rijpen van avocado’s, bananen en andere exoten. Onze rijperijen hebben de modernste technieken om het rijpingsproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen naar de wens van de klant. Dagelijks houden onze productbeheerders het proces nauwlettend in de gaten en worden zaken als temperatuur en kwaliteit gecontroleerd. We zijn daarom in staat onze klanten te voorzien van een product afgestemd op hun persoonlijke wensen met de juiste smaak en houdbaarheid.

Pakcentrale

De modernste pakcentrale biedt u verschillende verpakkingsmogelijkheden. Klein- of grootverpakking, met of zonder eigen merklabel en barcode, het is allemaal mogelijk. Door onze voortdurende innovatie en verbetering, blijven kwaliteit en versheid gegarandeerd en wordt optimaal aan uw wensen voldaan. Door ontwikkelingen op de voet te volgen en investeringen te doen, waarbij onze medewerkers centraal staan, blijven wij onze verpakkings- en leveringssystemen verbeteren. Met deze grote mate van efficiëntie zorgen we voor een grote productiviteit. Zodat u als klant optimaal kan profiteren van de producten van de Groot én u uw klanten kan voorzien van rijkelijk gevulde schappen.

Kwaliteit

Kwaliteit en voedselveiligheid staan hoog in het vaandel bij de Groot fresh group. Vanzelfsprekend beschikken wij over geavanceerde en gecertificeerde kwaliteit-management systemen en worden wet- en regelgeving ten aanzien van de voedselveiligheid nageleefd. Door deze systemen leveren wij dagelijks een goed product, waarbij smaak en kwaliteit passend is bij het seizoen. Door deze professionele bewaking van de productkwaliteit en veiligheid is de onderneming haar tijd ver vooruit en beschikt de Groot fresh group over de beste leveranciers uit alle landen. Zodat we ten alle tijden gaan voor de allerbeste kwaliteits- en smaakbeleving.

Resultaat smaaktest

Laboratorium

de Groot heeft een eigen laboratorium. Hier vinden dagelijks diverse testen en beoordelingen plaats op onder andere smaak, kleur en residuen. De bijbehorende klantspecifieke testen kunnen wij direct overleggen. Wij gaan altijd voor een optimale smaak, kwaliteit, houdbaarheid en uitstraling!

Certificering

Het voedselveiligheidssysteem is gecertificeerd volgens IFS Food en betreft de handel, het rijpen van bananen en het verpakken van groenten en fruit. De kwaliteit van de producten bij de Groot fresh group voldoet aan de handelsnormen zoals opgesteld door de Europese Unie. Deze handelsnormen zijn terug te vinden op: www.kcb.nl. Ook controleren wij regelmatig zaken zoals het waarborgen van een veilige arbeidsomgeving en een goede huisvesting voor het personeel van onze leveranciers. Fair business noemen wij dat en aanwezig als een rode draad binnen de Groot fresh group. Goed voor de teeltgebieden, de leveranciers en haar medewerkers, duurzaam in onze uitvoering en verantwoord met onze afvalstromen. Daarmee houden we de keten gezond! Zo blijft een smaakvolle banaan ook een goede banaan.

Wij zijn in het bezit van de volgende certificering:

» BIO Certificaat de Groot international

» Fairtrade Certificaat de Groot international

» Rainforest Alliance Certificaat de Groot international

» AEO Certificaat de Groot international

» IFS Certificaat de Groot international

» RIK Certificaat de Groot international

» CoC Certificaat de Groot international

» RIK Certificaat de Groot fruit & vegetables

» IFS Certificaat de Groot fruit & vegetables

» CoC Certificaat de Groot fruit & vegetables

» MPS-ECAS Certificaat de Groot fruit & vegetables

Van leveranciers wordt verwacht dat zij in het bezit zijn van een geldig certificaat van een door de GFSI goedgekeurd voedselveiligheidssysteem (BRC, IFS, SQF) of GlobalGAP.

Logistiek

Als logistiek dienstverlener levert de Groot fresh group maatwerk voor de klant. Een onafhankelijk transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het, onder geconditioneerde omstandigheden, vervoeren van verse producten én voorzien van de Lean and Green Star. Er worden duurzame moderne vrachtauto’s en opleggers ingezet om de producten van onze klanten snel, betrouwbaar en met de juiste temperatuur op de gewenste plaats van bestemming af te leveren. Hierdoor zijn wij tevens milieubewust bezig, onze limoen is dus dubbel-groen!

De locatie in Hedel, dichtbij s’-Hertogenbosch, biedt vele voordelen. Door haar ligging direct aan de rijksweg A2 staan we direct in verbinding met een van de logistieke aderen van Noord-West Europa.
Daarnaast kunnen wij een verscheidenheid aan logistieke diensten aanbieden zoals geconditioneerde en ongeconditioneerde opslag, crossdocking, voorraadbeheer, douaneafwikkeling, PD-keuringen en kwaliteitscontroles. Tevens verzorgen wij het verpakken van uw product.

Douane

De service van de Groot fresh group gaat verder dan onze landsgrenzen. Wij verzorgen alle papieren noodzakelijk voor een goede in- en uitvoer van onze producten.

Service

Met de Groot fresh group kunt u altijd rekenen op een gedegen advies, goede service en de beste producten die op dat moment beschikbaar zijn. Wij staan graag voor u klaar!

Enkele impressies

de Groot fresh group in beeld

Oplossingen om te groeien

Maak kennis met onze effectieve oplossingen

Uitgebreide kwaliteitscontrole

Bananenrijperij

Voedselveiligheid

Logistiek goed geregeld

Meer weten over onze oplossingen voor Services?

Ons team met slimme oplossingen staat voor u klaar